Saturday, 31 October 2015

Isi masa lapang anda dengan membaca blog saya :)

Assalamualaikum..
Hhahahahaha rajin rajinkan lah dirimu untuk singgah di blog ku ini..


Hahahaha

Memandangkan aku ni dah rajin nak mengupdate blog aku ni..
Tahu aku kemaruk HAMKA..
Perrggh saya cubaa memahami setiap baris perkataan yg tertulis di bukunya.

Sekarang saya sedang membaca karyanya TENGGELAMNYA KAPAL VAN DER WIJCK 
yang tak tahu benar atau tidak..
lol

Baca muka depan je dah tersentap

"Demikianlah perempuan, dia hanya ingat kekejaman orang kepada dirinya,
walaupun kecil, dan dia lupa kekejamannya sendiri kepada 
orang lain walaupun bagaimana besarnya."

Hebat.
Setiap perkataan yang ditulisnya amat mengagumkan aku.
Weeeiii teringin nak jadi macam Hamka.

Sasterawan tu..

Apa lagi ek?


Pada mulanya, aku suka baca novel cinta.
Memang klu baca satu novel boleh habis 2 hari.
Lepastu tukar taste baca buku ap tu hah fixi.
Kakak aku kata daripada baca buku fixi yg tutttt tu ape tah syirik tu
main spirit on the coin tu baik baca buku
Ramlee Awang Murshid..
Peh jatuh cinta baca buku dia wooo...
Lepastu meninggalkan novel sekejap..
Lepastu sambung balik.
Eh oh baca buku islamik hehehehe
Cinta islamik sumpah best dari cinta yg merepek tu..
Nak nak buku Hana Ilhami tu..
Buku dia tu yg Ya Maulana tuuu...
Aishhhh
And now Hamka 
Akak lah pasang movie tenggelamnya kapal van der wijck tu..
Jatuh cinta pula kat hero tu.
Huhuhuhu
Baca lah buku DI BAWAH LINDUNGAN KA'ABAH
Sekarang tengah baca KAPAL tu..
Ending movie dgn cerita novel beza sikit..

Hohohoohoho
Nampak tak kakak aku ni merupakan orang yang berperanan mengubah taste aku..


Kawan aku ada gak minat novel
Tapi cinta lah
Suruh lah dia bertukar taste tapi entah lah
Bila dah banyak baca novel yg berbeza baru kau tahu keindahan bahasa melayu
Eh yeke??
Novel cinta tu aku tak tau lahh
Typo bebanyak

To SPM candidates, good luck !

No comments:

Post a Comment