Friday, 29 July 2016

Chill .

Assalamualaikum.

Aku adakalanya ketawa semacam syaiton, baik tak setanding malaikat, menangis bukan ketakutan,
marah sebab bengang, diam tak bererti bosan, jeling tak semestinya benci, pandang tak bererti suka.

Ya.

Adakalanya aku update blog sebab aku bosan, adakalanya aku menyimpan, dan adakalanya aku tak tahan. Bukan bererti nak berak.


Aku ni haih nak kata baran tak. Tapi aku ni seorang yang beremosi.. Ya aku tau semua orang ada emosi.

Tak. Paham tak.

Aku suka mendengar lagu. Dan kalau korang tengok list lagu kat phone aku. *kalau* semestinya banyak lagu kpop balada.

Ya.
Bila aku dengar lagu balada. Aku akan rasa tenang. Dn kekadang mula rasa nak menangis. Kawan-kawan aku kata aku perahsia. Eh. Aku pelik. Aku kat sekolah memang murai. Tapi murai lebih kepada membahan orang. Tak semua tau pasal hidup aku. Memang semua kat sekolah aku tak tau.

Aku rasa tak penting kut nak bagitau. Tapi bila dorang dapat tau tapi bukan dari aku, dorang marah aku.
Kenapa pendam ?

Chill.

Hak aku nak bagitau ke tak nak.

Aku sumpah tak selesa nak cerita life aku kat korang.
So, chill.

Even kawan aku yg dah kawan 3 tahun dengan aku pun eh lebih kut. Maybe lima tahun. Entahlah. Tak tau pun semua kisah hidup aku.

Chill.

Korang yg baru kenal aku memang susah nak tau pasal aku.

Orang kata pendam itu sakit. Bila dah pendam menangis pula.

Chill.

Sejadah banyak tersidai. Air tak kena catuan.

Allah sentiasa ada.

:')

Aku bukan nak belagak pendam. Budak dorm kata aku perahsia.
Chill kakak-kakak ku.

Dorang ada paksa aku, luahkan je akak dengar.

Tak.

Sorry, budak asrama tak boleh dipercayai. Taau2 cerita aku sampai kat orang lain. Budak asrama memang kaki gosip.

Buat apa aku kene bagitau. Apa faedah yang aku dapat. Ketenangan ?
Aku lebih suka bersendirian.
Aku perlukan ruang untuk sendiri.
Aku tak sendiri.
Mungkin aku nampak bersendiri di mata kasar.
Tapi dalam hati ada teman.

Dorang pelik, aku seorang sendiri. Tak perlukan teman. Kata dorang, pergilah bergaul dengan dorm2 lain, takyah lah asyik terperuk dalam dorm. Aku berpaling.

Tak nak.

Simple.

Dengan aku tak sibuk jaga tepi kain orang, aku dapat kelebihan aku sendiri. Kau bukan sesiapa. Kau cuma tau cari salah orang.

Sorry,
Terlupa.

Kau senior, dan kau "malaikat" asrama.

Heh,

Dan aku junior, "syaitan" yang tak henti buat salah dimata kau.

Konsep hidup asrama, kami belum merdeka.

Tunggu semua junior mampos baru kau puas. Macamtu?

Sudahlah. Kau tak penat ke bajet sempurna di mata manusia tapi hina disisi Tuhan ?

Moga Allah memberi hidayah kepada aku dan senior-senior "malaikat" ni.

No comments:

Post a Comment