Friday, 30 October 2015

Ehem boleh tidak anda pergi dari hidup saya ?

Assalamualaikum.. Malam2 ni perut buat konsert pula sorry tak ajak..

Soalan amat sopan kepada seseorang yg mulanya dianggap mulia ..

Ehem disini saya nak anda sekalian ambil bende ini serius .. Maaflah ye.

Sebelum aku memulakan perbicaraan hati yg sedang membara..

First of all , aku amat tertarik bila baca dkt muslim teen (mcm ni kut ejanya)
Ada aku terbaca part  Aiman Azlan bout copy paste dakwah..
Mmg macam ade kereta alphate jatuh atas kepala korang.
Why tepat sekali ape yg dia bicarakan..
Kau tengok kat FB dan Twitter sudah..
Berlambak klau tgk macam penah baca je tweet dia ni..

Okay fine. Aku sendiri tak berani nak tweet berdakwah. Bukan jahil tapi ermm hahaha
malu diejek dikawan sekolah nanti..
Dan takut perkara itu salah..

Ehem
Okay relax mashitah..
Sebenarnya aku geram dek sering kali ditipu oleh budak asrama yg ISLAM DEKAT ASRAMA je.
Well betul tak?

Takyah ckp asrama mana. Sekolah aku pun sama.
Bukan bermaksud aku benci org yg menyampaikan dakwah Islam ini.
Akan tetapi org yg aku maksudkan tu.
Punya lah aku respect dia huhahuha menyampaikan bahawa COUPLE ITU HARAM.
Tuptap dia COUPLE.
Istilah nak menyampaikan tu mcm bangang

Gambar diatas tak de kene mengene

Harap korang paham ape yg aku cuba nak luahkan dan tidak bersalah sangka..

Aku cuma geram dan rase macam nak lempang lempang je org mcm tu.
Ya Allah tolonglahh..

Aku jadi takut nak melihat mentari esok seakan akan ade peperangan esok
dimana segala jenis  manusia berebut untuk memilih pasangan kekasih sehingga 
berlaku pertumpahan darah dan aku juga takut apabila umat Islam leka 
mengejar cinta manusia lalu meninggalkan cinta Ilahi.

Ada yg berdakwah bersungguh sunguh melalui medan langit terbuka ini.
YA. Tetapi berapa ramai yg dapat merasai insaf dalam diri.


Beb aku tanya bende mudah je.
Kau pergi tak majlis ilmu ataupun ape2 pun yg sewaktu dengan nye.
Cik, den nak habaq bende mudah simple je..
Kalau ceramah pun kau tak pegi, kau ingat kau baca sekali jiwa kau akan berubah selama
lamanya ke?

Banyak dah buku motivasi dikeluarkan yg menjadi trending dlm berdakwah..
Sentap ?
Tahniah
Kau buka mata hati kau luas luas lah..
Tak perlu nak ubah org lain kala diri ini sendiri masih dlm kelekaan dunia.
Aku pun bukan banyak ilmu sgt..
Ehem maaf lah ye..

 Penat lah macam ni..
Asyik benar bermain dgn permainan dunia..
Haihlah

SORRY HARAP KORANG TAK SALAH SANGKA DENGAN AKU..
HUSNUZON SUDAH LAH






No comments:

Post a Comment